Leo Kannercollege (VSO)
Leo Kannercollege VSO
Locaties

Leo Kannercollege, VSO Leiden

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben allemaal een diagnose in het autisme-spectrum. Wij bieden drie leerwegen aan: vmbo-tl, havo en vwo. In principe wordt elke leerweg via staatsexamens afgesloten met een diploma.

In 2016-2017 zijn 48 leerlingen opgegaan voor hun eindexamen. Dit zijn de resultaten:
vmbo-tl -> 17 van de 18 kandidaten geslaagd
havo -> 16 van de 18 kandidaten geslaagd
vwo -> 10 van de 12 kandidaten geslaagd

Hier een greep uit de vervolgstudies die onze geslaagden kozen: animation & design (mbo), Leidse Instrumentmakerschool (mbo), hoefsmid (mbo), internet security management (hbo), archeologie (hbo), kunstacademie (hbo), nano-biologie(wo), internationale betrekkingen en organisaties (wo), technische natuurkunde (wo).

In het jaarverslag 2015-2016 vindt u een overzicht van wat er afgelopen schooljaar nog meer is gebeurd. Informatie over schooljaar 2017-2018 vindt u in onze schoolgids 2017-2018 en in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van onze school.

Op de pagina Leerlingen aan het woord staan videofragmenten van (oud-)leerlingen over hun ervaringen op school. Meer verhalen van leerlingen zijn te zien in de film KANS. Deze kan met behulp van een bestelformulier op de volgende pagina besteld worden.