Leo Kannercollege (VSO)
Leo Kannercollege VSO
Locaties

Leo Kannercollege, VSO Leiden

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben allemaal een diagnose in het autisme-spectrum. Wij bieden drie leerwegen aan: vmbo-tl, havo en vwo. In principe wordt elke leerweg via staatsexamens afgesloten met een diploma of met certificaten.

In 2013-14 zijn 57 leerlingen opgegaan voor hun eindexamen. Dit zijn de resultaten:
vmbo-tl -> 26 van de 28 kandidaten geslaagd
havo -> 17 van de 18 kandidaten geslaagd
vwo -> 11 van de 11 kandidaten geslaagd

Hier een greep uit de vervolgstudies die onze geslaagden kozen: Leidse Instrumentmakerschool, Mechatronica aan ROC Leiden, Bio-informatica en Hoger Laboratorium Onderwijs aan de Hogeschool Leiden, Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam en Econometrie aan de Erasmus Universiteit.

In het jaarverslag 2013-2014 vindt u een overzicht van wat er afgelopen schooljaar nog meer is gebeurd. Informatie over schooljaar 2014-2015 vindt u in onze schoolgids 2014-2015 en in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van onze school. Aanvullend op de schoolgids is er voor de bovenbouw een handboek gemaakt. In dit handboek (vmbo-tl en havo-vwo) vindt u meer informatie over de examens en de examenvakken.

Op de pagina Leerlingen aan het woord staan videofragmenten van (oud-)leerlingen over hun ervaringen op school. Meer verhalen van leerlingen zijn te zien in de film KANS. Deze kan met behulp van een bestelformulier op de volgende pagina besteld worden.

Mededelingen

Beste ouders/verzorgers, 

Op maandag 19 januari komt Theatergroep Zwerm een voorstelling geven bij ons in de brugklas.
De voorstelling genaamd ‘iSocial’ vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. Via MSN, WhatsApp, Facebook en Twitter houden ze de hele wereld op de hoogte. De Sociale Media zijn een onderdeel van hun leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt.

Lees verder >>

________________________________________

Beste ouders en verzorgers,

Afgelopen week hebben we een e-mail gestuurd naar alle ouders en verzorgers met het verzoek om deel te nemen aan een tweejaarlijks onderzoek over school. Door middel van een vragenlijst wordt dan gekeken hoe jullie als ouders en verzorgers bepaalde schoolse zaken ervaren. Ook de leerlingen en de medewerkers ontvangen zo’n vragenlijst. De leerlingen vullen de vragenlijst op school in.
Mochten jullie de uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek onverhoopt niet gekregen hebben, laten jullie dit dan even weten? Dan sturen we de uitnodiging na. Alvast bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Met vriendelijke groet,


Rick van het Maalpad
Locatiedirecteur