Leo Kannercollege (VSO)
Leo Kannercollege (VSO)
Locaties

Leo Kannercollege, VSO Leiden

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben allemaal een diagnose in het autisme-spectrum. Wij bieden drie leerwegen aan: vmbo-tl, havo en vwo. In principe wordt elke leerweg via staatsexamens afgesloten met een diploma of met certificaten.

In 2012-13 zijn 46 leerlingen opgegaan voor hun eindexamen. Dit zijn de resultaten:
vmbo-tl -> 14 van de 15 kandidaten geslaagd
havo -> 18 van de 19 kandidaten geslaagd
vwo -> 11 van de 12 kandidaten geslaagd

Hier een greep uit de vervolgstudies die onze geslaagden kozen: Leidse Instrumentmakerschool, Mechatronica aan ROC Leiden, Bio-informatica en Hoger Laboratorium Onderwijs aan de Hogeschool Leiden, Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam en Econometrie aan de Erasmus Universiteit.

In het jaarverslag 2012-13 vindt u een overzicht van wat er afgelopen schooljaar nog meer is gebeurd. Informatie over schooljaar 2014-2015 vindt u in onze schoolgids 2014-15 en in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van onze school. Aanvullend op de schoolgids is er voor de bovenbouw een handboek gemaakt. In dit handboek (vmbo-tl en havo-vwo) vindt u meer informatie over de examens en de examenvakken.

Op de pagina Leerlingen aan het woord staan videofragmenten van (oud-)leerlingen over hun ervaringen op school. Meer verhalen van leerlingen zijn te zien in de film KANS. Deze kan met behulp van een bestelformulier op de volgende pagina besteld worden.

Mededelingen

De film KANS geeft een inkijkje in onze school. Een aantal bovenbouwleerlingen vertelt op camera wat hun ervaringen zijn met ons onderwijssysteem. U kunt een exemplaar van de film bestellen voor €5 (exclusief verzendkosten). Als u het formulier invult en bevestigt met de knop ‘verzenden’, krijgt u een ontvangstbericht. Hierin staat het verschuldigde bedrag en het rekeningnummer waarop u het bedrag kunt overmaken. Zodra uw betaling ontvangen is, sturen we de DVD naar u toe.
Het formulier kunt u op deze pagina invullen.