Leo Kannercollege (VSO)
Leo Kannercollege VSO
Locaties

Leo Kannercollege, VSO Leiden

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben allemaal een diagnose in het autisme-spectrum. Wij bieden drie leerwegen aan: vmbo-tl, havo en vwo. In principe wordt elke leerweg via staatsexamens afgesloten met een diploma of met certificaten.

In 2013-14 zijn 57 leerlingen opgegaan voor hun eindexamen. Dit zijn de resultaten:
vmbo-tl -> 26 van de 28 kandidaten geslaagd
havo -> 17 van de 18 kandidaten geslaagd
vwo -> 11 van de 11 kandidaten geslaagd

Hier een greep uit de vervolgstudies die onze geslaagden kozen: Leidse Instrumentmakerschool, Mechatronica aan ROC Leiden, Bio-informatica en Hoger Laboratorium Onderwijs aan de Hogeschool Leiden, Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam en Econometrie aan de Erasmus Universiteit.

In het jaarverslag 2013-2014 vindt u een overzicht van wat er afgelopen schooljaar nog meer is gebeurd. Informatie over schooljaar 2014-2015 vindt u in onze schoolgids 2014-2015 en in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van onze school. Aanvullend op de schoolgids is er voor de bovenbouw een handboek gemaakt. In dit handboek (vmbo-tl en havo-vwo) vindt u meer informatie over de examens en de examenvakken.

Op de pagina Leerlingen aan het woord staan videofragmenten van (oud-)leerlingen over hun ervaringen op school. Meer verhalen van leerlingen zijn te zien in de film KANS. Deze kan met behulp van een bestelformulier op de volgende pagina besteld worden.

Mededelingen

Schaatsen op de Nieuwe Rijn
Onze school is uitgenodigd om te komen schaatsen op de schaatsbaan op de Nieuwe Rijn.

Gemeente Leiden schrijft: “Van 6 december tot 4 januari wordt de Nieuwe Rijn weer omgetoverd tot een waar winterdorp. Typische Leidse elementen maken de ijsbaan nog unieker dan voorgaande jaren. Schaats over de grachten van Leiden of kijk ernaar vanaf het warme winterterras of vanaf de Leidse brug die dit jaar nieuw is op de IJsbaan”.

Lees verder >>

__________________________________________________________________________________

Tweede rapportdag 2014-2015
Kalenderjaar 2014 is bijna ten einde. Van 15 t/m 19 december 2014 vindt de tweede toetsweek plaats voor de niet-examenklassen. In dezelfde week maken de examenklassen proefexamens in de examenzaal. De roosters voor de toetsweek en de proefexamenweek zijn aan de leerlingen meegegeven en staan ook op intranet.

Lees verder >>