Leo Kannercollege (VSO)
Leo Kannercollege (VSO)
Locaties

Leo Kannercollege, VSO Leiden

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben allemaal een diagnose in het autisme-spectrum. Wij bieden drie leerwegen aan: vmbo-tl, havo en vwo. In principe wordt elke leerweg via staatsexamens afgesloten met een diploma of met certificaten.

In 2013-14 zijn 57 leerlingen opgegaan voor hun eindexamen. Dit zijn de resultaten:
vmbo-tl -> 26 van de 28 kandidaten geslaagd
havo -> 17 van de 18 kandidaten geslaagd
vwo -> 11 van de 11 kandidaten geslaagd

Hier een greep uit de vervolgstudies die onze geslaagden kozen: Leidse Instrumentmakerschool, Mechatronica aan ROC Leiden, Bio-informatica en Hoger Laboratorium Onderwijs aan de Hogeschool Leiden, Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam en Econometrie aan de Erasmus Universiteit.

In het jaarverslag 2013-2014 vindt u een overzicht van wat er afgelopen schooljaar nog meer is gebeurd. Informatie over schooljaar 2014-2015 vindt u in onze schoolgids 2014-2015 en in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van onze school. Aanvullend op de schoolgids is er voor de bovenbouw een handboek gemaakt. In dit handboek (vmbo-tl en havo-vwo) vindt u meer informatie over de examens en de examenvakken.

Op de pagina Leerlingen aan het woord staan videofragmenten van (oud-)leerlingen over hun ervaringen op school. Meer verhalen van leerlingen zijn te zien in de film KANS. Deze kan met behulp van een bestelformulier op de volgende pagina besteld worden.

Mededelingen

Excursie Geofort
Op maandag 3 november gaan we met de brugklassen op excursie.
Nog maar heel even en GeoFort opent voor ons de toegangspoort tot het Forteiland om ons kennis te laten maken met de wereld van oriëntatie en navigatie.

Lees verder >>

______________________________

Beste ouders en verzorgers,

De eerste toetsweek van 2014-2015 komt er aan. We starten op maandag 13 oktober. Op vrijdag 17 oktober maken de leerlingen de laatste toetsen en om half één begint dan de herfstvakantie. Voor veel leerlingen is de toetsweek een spannende week. Het rooster krijgen ze vandaag samen met deze brief mee naar huis.
Lees verder >>

De roosters van de toetsweek zijn via de pagina Kalender en roosters in het linker menu terug te vinden.