Leo Kannercollege (VSO)
Leo Kannercollege VSO
Locaties

Leo Kannercollege, VSO Leiden

Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben allemaal een diagnose in het autisme-spectrum. Wij bieden drie leerwegen aan: vmbo-tl, havo en vwo. In principe wordt elke leerweg via staatsexamens afgesloten met een diploma.

In 2017-2018 zijn 75 leerlingen opgegaan voor hun eindexamen. Dit zijn de resultaten:
vmbo-tl -> 30 van de 33 kandidaten geslaagd
havo -> 21 van de 30 kandidaten geslaagd
vwo -> 12 van de 12 kandidaten geslaagd

Hier een greep uit de vervolgstudies die onze geslaagden kozen: ict-beheerder (mbo), kok (mbo), transport & logistiek (mbo), accountancy (hbo), mechatronica (hbo), rechten (hbo), filosofie (wo), moleculaire levenswetenschappen (wo), wiskunde (wo).

In het jaarverslag vindt u een overzicht van wat er afgelopen schooljaar nog meer is gebeurd. Informatie over schooljaar 2018-2019 vindt u in onze schoolgids en in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van onze school.

Op de pagina Leerlingen aan het woord staan videofragmenten van (oud-)leerlingen over hun ervaringen op school. Meer verhalen van leerlingen zijn te zien in de film KANS. Deze kan met behulp van een bestelformulier op de volgende pagina besteld worden.

Mededeling

Vrijdag 22 maart 2019 vindt op het Leo Kannercollege in Leiden een congres dag plaats met als thema Duurzaamheid. Voor de leerlingen van de bovenbouw wordt een congres georganiseerd waar 3 gerenommeerde sprekers het thema duurzaamheid vanuit verschillende hoeken belichten.

Lees verder >>