07 - 11 - 2020

Petitie nieuwbouw Leo Kannerschool vso: gemeente neem a.u.b. een besluit!

Leerlingen, ouders en medewerkers van de Leo Kannerschool voor voortgezet speciaal onderwijs in Oegstgeest vinden dat het gemeentebestuur en de gemeenteraad zo snel mogelijk een besluit over nieuwbouw moeten nemen. Een delegatie van de school overhandigde daarom donderdag 29 oktober aan het begin van de raadsbijeenkomst een petitie aan de raadsleden en gemeentebestuurders.

De discussie over nieuwbouw voor de school loopt al zo’n twaalf jaar. De laatste zeven jaar zijn tal van opties voor nieuwbouw de revue gepasseerd. Toch is het om uiteenlopende redenen telkens niet gelukt nieuwbouw te realiseren. De school vraagt de gemeente nu alles op alles te zetten om de komende maanden alsnog concrete besluiten te nemen zodat uiterlijk in 2023 een nieuw gebouw opgeleverd kan worden.

De petitie is ondertekend door honderden ouders, medewerkers, relaties en sympathisanten van de school. ‘We weten dat iedereen, ook raadsleden en gemeentebestuur, ervan overtuigd is dat onze huidige schoolgebouwen echt vervangen moeten worden, en toch valt er maar geen besluit over nieuwbouw’, verzucht Rien Timmer, voorzitter van het College van Bestuur van de Leo Kanner Onderwijsgroep. ‘Dat valt echt niet meer uit te leggen. Met deze actie willen we de raadsleden en bestuurders op het hart binden: pak je verantwoordelijkheid en besluit hoe dan ook nu tot nieuwbouw!’

De Leo Kannerschool voor voortgezet speciaal onderwijs heeft bijna 300 leerlingen, afkomstig uit de wijde regio, die autisme hebben. De school biedt een basis-/kaderberoepsgerichte leerroute, die kan leiden naar het MBO, en een leerroute die leidt naar praktijk (werk of dagactiviteiten). De mogelijkheden en kansen van iedere leerling zijn in het onderwijs altijd leidend, en het schoolgebouw zou daaraan moeten bijdragen. Dat is in de huidige, sterk verouderde huisvesting niet het geval.
De Leo Kannerschool vso is een van de zes locaties van de Leo Kanner Onderwijsgroep, die daarnaast nog twee andere locaties in Oegstgeest heeft. De drie andere locaties staan in Leiden, Leiderdorp en Zoetermeer.

Bekijk hier de reportage:

Lees ook het artikel dat het Leidsch Dagblad schreef n.a.v. het aanbieden van de petitie.