27 - 03 - 2020

Tips om thuis op een leuke manier te leren

De leerkrachten van de verschillende scholen binnen de Leo Kanner Onderwijsgroep hebben educatieve en tegelijk boeiende filmpjes gemaakt. Hiermee kan je thuis op een leuke manier leren. Ook hebben zij tips waar je nog meer informatie en uitleg kunt vinden.

LEERZAME FILMPJES

Meester Sander Ewen, biologiedocent bij het Leo Kanner College, verzorgt samen met zijn twee zoontjes (7 en bijna 6) op YouTube een livestream voor hun klasgenootjes. Sander spreekt met zijn zonen en hun klasgenootjes over de corona-uitbraak en beantwoordt de vragen van de kinderen. Kijk hier het filmpje.

Meester Patrick Smits van De Musketier maakt iedere dag een video met een leuke opdracht speciaal voor de thuiszitters. Kijk hier voor leuke speelopdrachten.

De creatieve juf Annelies Bakker heeft samen met een filmmaker een eigen YouTube-kanaal opgezet, waarop ze elke week een filmpje post met 2 kunstchallenges voor leerlingen. Kijk hier naar de 1e aflevering.

Door de praktijkvakdocenten van de Leo Kannerschool VSO zijn er YouTube video's gemaakt. De komende tijd kunnen de leerlingen (en ouders) deze video's bekijken. Je kan deze video’s vinden op de Leo Kannerschool VSO YouTube-pagina! Beginnende met filosofische beschouwingen door meneer Flach, kookvideo's van meneer Broere en de magische groene vingers van Meneer Vuijk. Over de vingers gesproken, een mooi 'was je handen'-proefje door meneer Frank is ook te zien. Abonneer je op dit kanaal en check deze regelmatig voor nieuwe video’s!


TIPS & LINKS

 • Idfa heeft een educatief project, Docschool, waarbij ze 130 documentaires hebben voorzien van lesmateriaal. Via deze link kom je bij de verschillende documentaires. Idfa heeft zo'n 300 documentaires gratis beschikbaar gesteld in deze Coronatijd. Het materiaal is geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8 en het VO.
 • De luisterbieb heeft een flinke selectie luisterboeken gratis beschikbaar gesteld. Hiervoor hoef je alleen de app Luisterbieb te downloaden. Je kunt gratis luisteren in verschillende categorieën. Er is zelfs een afdeling Luisteren voor je lijst voor de examenkandidaten.
 • Op Netflix staat The letter for the king, de verfilming van het boek Een brief voor de koning van Tonke Dragt. Echt een aanrader.

HANDIGE LINKS VOOR OUDERS

 • Geef me de vijf heeft via de onderstaande links een dagstructuur en hulpmiddelen en tips voor ouders. De materialen zijn gratis te downloaden.
  - dagstructuur thuis zonder vakantie
  - whitepaper thuis zonder vakantie

  Het filmpje geeft ouders duidelijkheid hoe ze de dagstructuur kunnen inzetten.
  - dag thuis zonder vakantie - uitleg

  Op het YouTube–kanaal van Geef me de vijf staan diverse filmpjes om uitleg te geven over het Coronavirus en angst te relativeren.

 • Tips van Peter Vermeulen over autisme en het Coronavirus: klik hier.
 • Hulpmiddel voor uitleg rondom het Coronavirus vanuit de NVA (Nederlandse Vereniging Autisme): klik hier.
 • Voor kinderen die piekeren over het Coronavirus is er een Piekerkaart gemaakt als hulpmiddel voor een gesprek met je kind.
Piekerkaart over coronavirus.